“Erasmus + Mesleki Eğitim; “Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği” kapsamında, “Kaybolan Meslek Nalbantlığın Canlandırılması” isimli AB projesi faaliyetleri içerisinde yer alan “Kısa Dönem Birlikte Nalbantlık Eğitimi, C1’, ortak kuruluşlar olan Afyon Kocatepe ve Makedonya Ss. Cyril – Methodius Üniversitesinden kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirildi

Kurs teorik ve uygulamalı olarak “Atlarda ayak anatomisi, ayak hastalıkları için koruyucu önlemler, kullanılan ilaçlar, Sığır ve atlarda temel tırnak kesimi teknikleri; tırnak kesimi esnasında at ve sığırların tutulması; nalbant ve tırnak kesimcisinin güvenliği; nalbantlık işlemlerinde kullanılan ekipmanlar ve dünden bugüne nalbantlık” konularından oluşmaktaydı.

Nalbantlık kursu, 02-08 Eylül 2019 tarihleri arasında Latvia Tarım Üniversitesi Veteriner Fakültesi dekanı dekanı Doç. Dr. Kaspars Kovalenko organizasyonuyla Jelgava şehrinde At hastalıkları uzmanı öğretim üyesi Veteriner hekim Nauris Laizāns ile tecrübeli nalbant Ivo Miķelsons’un öncülüğünde gerçekleştirilmiştir. Kursla birlikte Latvia’da bulunan at harası ve sığır çiftlikleri de ziyaret edildi.