“Erasmus + Mesleki Eğitim; “Kaybolan Meslek Nalbantlığın Canlandırılması” AB projesinde,  açılması planlanan ““Geçmişten Günümüze Nalbantlık” fotoğraf sergisi, Latvia Tarım Üniversitesi Veteriner Fakültesi 100. Yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Sergide nalbantların eşek, at ve ineklerde nal uygulamaları, nal çakarken hayvanları tespit yöntemleri, kullandıkları nallar, artık terkedilmiş nalbant dükkanlarını gösteren fotoğraflar izleyicilerin beğenisine sunuldu.

1919 yılında kurulan Veteriner Fakültesinin tarih içerisinde serüveni geniş katılımlı ve 3 gün süren etkinliklerle kutlandı. Kutlamaya ülkede tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren meslek sahipleri, üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri yoğun ilgi ve katılım gösterdi. Programda,  tarım ve hayvancılık alanında poster ve sözlü bildiriler sunuldu.